ADVENT U DEŽANOVCU 2020. – AKTIV „ŽENE DEŽANOVCA“

AutorAdministrator

ADVENT U DEŽANOVCU 2020. – AKTIV „ŽENE DEŽANOVCA“

AKTIV “ŽENE DEŽANOVCA” VEĆ TRADICIONALNO JE OBILJEŽO  ADVENT I BLAGDAN BOŽIĆA U DEŽANOVCU. SAMI SU NAPRAVILI ADVENTSKI VIJENAC I JASLICE, A KIPOVI SVETE OBITELJI,  SVETA TRI KRALJA I OVČICE NABAVLJENI  SU JOŠ 2019. GODINE. 

PROŠLE GODINE JAVILI  SMO SE NA JAVNI POZIV ZA FINANCIRANJE PROJEKATA UDRUGA OD INTERESA ZA BBŽ U 2020. GODINI I RJEŠENJEM O RASPODJELI SREDSTAVA  ODOBRENO NAM JE 4.000 KN.  PROJEKAT SMO NAZVALI “BOŽIĆ U DEŽANOVCU”.

CILJ NAM JE  OČUVATI TRADICIJE SELA , NJEGOVATI ZAVIČAJNI IDENTITET I POKAZATI ZADOVOLJSTVO U ZAJEDNIČKOM  RADU I KORIŠTENJU SLOBODNOG VREMENA NA DOBROBIT ZAJEDNICE U KOJOJ ŽIVIMO.

KAKO BI IH SAČUVALI OD ŠTETNOG VREMENSKOG UTJECAJA KIPOVE SMO ZAŠTITILI BOJOM ZA DRVO, JASLICE PREKRILI TRSTIKOM I UKRASILI SVJETLEĆIM LAMPICAMA. SVE JE POSTAVLJENO NA NOVO POSTOLJE (NOSAČ) ISPRED CRKVE SV. BARTOLA U DEŽANOVCU.

UPRAVO TO POSTOLJE BILO NAM JE POTREBNO KAKO BI  JASLICE BOLJE DOŠLE DO IZRAŽAJA I BILE  VIDLJIVIJE SA OPĆINSKE CESTE.   NA OBLIŽNJI STUP POSTAVILI SMO NOVI REFLEKTOR .  TIME SMO ZNATNO BOLJE DOČARALI RADOST ISUSOVA ROĐENJA I NAPRAVILI PRAVI BOŽIČNI UGOĐAJ.   SVE SMO ODRADILI SA MINIMALNIM FINANCIJSKIM SREDSTVIMA OD UKUPNO 4.171,80 KN ( 4.000 KN DONACIJA BBŽ , A OSTATAK IZ VLASTITIH SREDSTAVA).

O autoru

Administrator administrator

Skip to content