Načelnik

nacelnik_2Načelnik Općine je Josip Stjepanović. Rođen je 17. ožujka 1963.godine u mjestu Ivanjska kod Banja Luke u BIH. Osnovnu školu polazio je u rodnom mjestu, a srednju tehničku školu u Banja Luci. Od 1983. godine živi u Dežanovcu.

Po dolasku u Dežanovac zapošljava se 1985. u poduzeću za proizvodnju opruga u Dežanovcu i radi do 1991. godine. Od 1991. do 1993. godine je dobrovoljac Domovinskog rata. Po povratku zapošljava se u TO „ Lana“ i ostaje raditi do 2001. godine.

Od 2001. pa sve do 2009. godine obnaša dužnost zamjenika načelnika općine Dežanovac, a od 2013. godine izabran je za načelnika općine.


Zamjenici načelnika su Željko Brajković (HSU) i Slavko Nehvatal (češka nacionalna manjina)


2014. godinu obilježilo je nekoliko projekata koji su uspješno završeni ili su pri završetku. Tako je završena adaptacija krovišta doma u Kreštelovcu koji je započet u 2013. godini te je uređena jedna prostorija u istom domu.

nacelnik_1Ulična rasvjeta na glavnoj prometnici Ivanovo Polje-Dežanovac obnovljena je, odnosno zamijenjena novim LED svjetiljkama a projekt je sufinanciran od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU.

Sredinom šestog mjeseca započeli su radovi na Izgradnji sustava za pročišćavanje otpadnih voda, te je ostvareno 50 % radova. Projekt će biti financiran iz IPARD programa.

Ove godine započela je i izgradnja kanalizacijske mreže.

Radovi na magistralnom vodovodu Pehovac – Dežanovac – Duhovi su pri samom završetku, a na distributivnom vodovodu Kaštel, Trojeglava, Gornji Sređani, Donji Sređani i Goveđe Polje još su u tijeku.

Uređeno je i pročelje vatrogasnog doma u Gornjem Dežanovcu, asfaltirano je i uređeno parkiralište u Donjim Sređanima, te je uređeno parkiralište u Blagorodovcu.

Pokrenut postupak legalizacija svih društvenih i vatrogasnih domova u Općini Dežanovac, kao i vatrogasnih spremišta, sportskih objekata te mrtvačnica.

Skip to content