KONSTITUIRAJUĆA SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA OPĆINE DEŽANOVAC

AutorAdministrator

KONSTITUIRAJUĆA SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA OPĆINE DEŽANOVAC

U petak, 18.lipnja 2021. s početkom u 18,00 h održana je konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća Općine Dežanovac.
Konstituirajuću sjednicu, sukladno članku 87. Zakona o lokalnim izborima sazvala je pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela Ljubica Saratlija.
Tekst prisege pročitao je Željko Brajković, prvi izabrani član s HSU liste, odnosno liste koja je dobila najveći broj glasova. Vijećnici su prisegnuli da će dužnost vijećnika obavljati savjesno i odgovorno, te da će se u svom radu držati Ustava, zakona i ostalih važećih propisa, kao i da će se zalagati za napredak Općine Dežanovac.
Na vijećničku dužnost prisegnuli su: Željko Brajković (HSU), Željko Vlahek (HSU), Josip Martinović (HSU), Željko Mileusnić (HSU), Snježana Horvat (HSU), Mihael Cajsperk (HSU), Dubravka Brajković (HSU), Ivana Grgić (HDZ), Denis Talan (HDZ) Ivan Dubravac (HDZ), Vlado Pihir (SDP), Antun Varga (SDP), Marko Đukić (DP).
Za predsjednika je jednoglasno izabran Željko Vlahek s liste HSU.
Za potpredsjednike su jednoglasno izabrani Denis Talan (HDZ) i Vlado Pihir (SDP).
Na prvoj sjednici Općinskog vijeća formirana su i radna tijela Vijeća i to redom Komisija za izbor i imenovanja, Komisija za statut, Poslovnik i normativnu djelatnost, Mandatna komisija, Komisija za financije i proračun, Komisija za mjesnu samoupravu, Komisija za dodjelu odlikovanja i priznanja, Komisija za predstavke i pritužbe. Sva radna tijela izabrana su jednoglasno.
Sve ostale točke dnevnog reda su također usvojene jednoglasno.

O autoru

Administrator administrator

Skip to content