POPIS NEKRETNINA NA PODRUČJU OPĆINE DEŽANOVAC

AutorAdministrator

POPIS NEKRETNINA NA PODRUČJU OPĆINE DEŽANOVAC

                        
             REPUBLIKA HRVATSKA
BJELOVARSKO BILOGORSKA ŽUPANIJA
               OPĆINA DEŽANOVAC
                        NAČELNIK

            Povodom novog Zakona o lokalnim porezima („NN“ broj 115/16) koji je stupio na snagu 1. siječnja 2017.g., a koji se počinje primjenjivati od 1.siječnja 2018.g., uvodi se porez na nekretnine, a ukida se dosadašnja komunalna naknada.

U skladu sa provođenjem Zakona, Općina Dežanovac u obvezi je načiniti popis svih nekretnina, odnosno prikupiti podatke o vlasništvu nekretnina od  svih obveznika koji posjeduju nekretnine na području Općine Dežanovac te u tijeku ove godine ustrojiti Evidenciju popisa nekretnina.

Sukladno navedenom, obveznici su dužni prijaviti sve nekretnine koje posjeduju (stambeni objekti, pomoćni objekti, garažni i ostali objekti, neizgrađeno građevinsko zemljište).

U tu svrhu izradili smo ovaj upitnik koji ste dužni popuniti i vratiti u općinu u roku od dva mjeseca. Prijava se može izvršiti i dolaskom u općinu i prijavom podataka.

Pozivaju se svi obveznici na suradnju prilikom ustrojavanja Evidencije popisa nekretnina, kako bi se što kvalitetnije i brže prikupili točni podaci te pravodobno započelo sa procedurom naplate poreza.

Zakonski obveznici koji odbiju dati informacije ili izmjeru nekretnina, napominjemo da će se prilikom oporezivanja obračunati porez po najvećim propisanim koeficijentima.


Upitnik možete preuzeti ovdje:

Upitnik O Popisu Nekretnina Na Području Općine Dežanovac
Upitnik O Popisu Nekretnina Na Području Općine Dežanovac
Upitnik-o-popisu-nekretnina-na-podrucju-Opcine-Dezanovac.docx
17.4 KiB
124 Downloads
Detalji

O autoru

Administrator administrator

Skip to content